Teddington Cricket Pavilion

Teddington Cricket Club has existed on its current site in Bushy Park since 1863 and is one of the best amateur cricket clubs in the country. The new building replaces the two (temporary) Nissen huts which have served as the clubhouse since 1947.

Doubling the current accommodation, the structure maintains a discreet presence in the Grade 1 listed park. Rather than reference traditional pavilion forms, the design responds to the unique qualities of the site and the detailed requirements of the brief. Echoing the form of the simple huts the re-sited pavilion includes four new changing rooms, two large social spaces and a roof terrace. The ‘L’ shaped form provides views to both of the team’s pitches and across the park, whilst shielding the back of house areas from public view

The building is clad in a combination of dark stained and natural larch so it instantly beds into the landscape context and will soften with age to further enhance its contextual design.

A new entrance through the Park’s listed boundary wall gives the club an independent entrance to its car park for the first time in its history.

The project is set to attain a BREEAM ‘Excellent’ rating and utilises modern timber SIP construction method to provide a sustainable building. The building also features a ground source heat pump, heat recovery ventilation, underfloor heating, a biodiverse roof and a 32,000 litre rainwater harvesting tank.

Sensitive landscape works, including arboricultural and ecological enhancements have been integrated into the proposals and will help to minimise the impact of the scheme on the park which is designated a Site of Special Scientific Interest.

Model Photos: Ben Tynegate

SaveSave

SaveSave

SaveSave

© 2019 Reed Watts Architects. All Rights Reserved.